tiistai 18. maaliskuuta 2014

Varma mackor med kryddig korv ochtomatsalsa


Ingredienser

Varma mackor med kryddig korv
8            stora skivor formbröd
1/2         påse riven texmex-ost (200g)


Röra
4-5          potatisar (ca 400g)
2             gula lökar
3             chorizokorvar (100g)
1msk      olivolja
1/2tsk     salt

Salsa
4             kvisttomater
1             vitlöksklyfta
2tsk        vitvinsvinäger
3msk       finstrimlad persilja
1/2tsk      salt
1/2krm    nymald svartpeppar


Tillgning

1. Röra: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten,  ca 15 min. Mosa den liten grovt med en gaffel.

2. Skala och hacka löken . Dra av skinnet på korven och hacka den. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korven och fräs 2-3 min. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krudda med salt.

3. Salsa: Finhacka tomaterna. Blanda tomater, pressad vitlök, vinäger, persilja, salt och peppar i en skål.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta brödskivorna lätt i brödost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med korv- och potatisröran. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills mackorna fått fin färg. Servera med salsan.

                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                          Chichi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti