Ingredienser
Varma mackor med kryddig korv
8 stora skivor formbröd
1/2 påse riven texmex-ost (200g)
Röra
4-5 potatisar (ca 400g)
2 gula lökar
3 chorizokorvar (100g)
1msk olivolja
1/2tsk salt
Salsa
4 kvisttomater
1 vitlöksklyfta
2tsk vitvinsvinäger
3msk finstrimlad persilja
1/2tsk salt
1/2krm nymald svartpeppar
Tillgning
1. Röra: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 15 min. Mosa den liten grovt med en gaffel.
2. Skala och hacka löken . Dra av skinnet på korven och hacka den. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korven och fräs 2-3 min. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krudda med salt.
3. Salsa: Finhacka tomaterna. Blanda tomater, pressad vitlök, vinäger, persilja, salt och peppar i en skål.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta brödskivorna lätt i brödost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med korv- och potatisröran. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills mackorna fått fin färg. Servera med salsan.

Chichi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti