tiistai 18. maaliskuuta 2014

Semlemuffins

Semlemuffins

Ingredienser:

Muffins:

- 100 g smör
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2.5 tsk kardemumma
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl

Fyllning:

- ca 85g sötmandel
- 0.75 dl strösocker
- 0.75 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- ca 1 msk florsocker

Gör så här:

Muffins:
1. Smält smöret och låt svalna. Smörj under tiden en
    muffinsplåt eller placera ut stora
    pappersmuffinsfromar på en plåt.

2. Vispa ägg och strösocker till en ljus pösig smet med elvisp.

3. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.

4. Tillsätt mjölk, vetemjöl, och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet
    (ca 5-10 skunder med elvisp)

5. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ungen i 175ºC i 20-25 minuter.

6. Låt muffinsarna svalna innan du lägger i fyllningen.

Fyllning:
7. Skär av översta delen av muffinsen. Om du använder en muffinsplåt så kan du skära
    längs med plåten. Lyft sedan försikgt upp bottendelen från plåten genom att lossa den från
    kanten.

8. Mät upp sötmandel, strösocker ochmjölk i en mixerskål.

9. Gröp ur lite smulor från varje muffins så det blir en lite grop i varje muffins.
    Lägg smulo9rna i mixerskålen.

10. Mixa fyllningen till en jämn smet. Fördela den på i groparna på muffinsarna.

11. Vispa grädden hårt. Fördela grädden på muffinsarna.

12. Lägg på locken. Sikta över florsocker.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti