Ingredienser
Köttbullar
•1/2 dl ströbröd•1 dl vatten
•2 msk soja
•2 vitlöksklyftor
•ca 500 g blandfärs
•1 tsk salt
•1 krm peppar
•1 tsk olja
•4 port ris
Ärt- och sesamsallad
○100 g ärtskott○1 msk limesaft
○1 msk sesamfrö
○2 tsk olja
Kålfräs
♦1 gul lök♦2 msk riven ingefära
♦200 g svartkål
♦1 tsk olja
♦1 msk currypasta
♦2 1/2 dl vatten
♦1 kycklingbuljongtärning
♦400 ml kokosmjölk
♦2 msk japansk soja
♦salt och peppar
Så här gör du....
- Sätt ugnen på 200°C.
- Köttbullar: Blanda ströbröd med vatten och soja, låt svälla ca 2 minuter.
- Skala och pressa vitlöken, blanda den med färsen och ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med oljan. Forma färsen till bollar och lägg dem i formen. Stek köttbullarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ärt- och sesamsallad: Blanda ärtskotten med limesaft, sesamfrö och olja.
- Kålfräs: Skala lök och ingefära. Skiva löken och riv ingefäran.
- Fräs lök och kål i oljan i en stor kastrull och tillsätt röd curry. Blanda ner vatten, buljongtärning, kokosmjölk, soja och ingefära i kålfräset och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll kålfräset över köttbullarna och låt allt bli varmt.
- Servera köttbullarna med kålfräset, ärt- och sesamsalladen och riset.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti