tiistai 18. maaliskuuta 2014

Köttbullar, Ärt- och sesamsallad och Kålfräs

Ingredienser


Köttbullar

•1/2 dl ströbröd
•1 dl vatten  
•2 msk soja 
•2 vitlöksklyftor 
•ca 500 g blandfärs 
•1 tsk salt 
•1 krm peppar 
•1 tsk olja 
•4 port ris                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Ärt- och sesamsallad 

○100 g ärtskott 
○1 msk limesaft 
○1 msk sesamfrö 
○2 tsk olja


Kålfräs 

♦1 gul lök
♦2 msk riven ingefära 
♦200 g svartkål 
♦1 tsk olja
♦1 msk currypasta 
♦2 1/2 dl vatten 
♦1 kycklingbuljongtärning 
♦400 ml kokosmjölk 
♦2 msk japansk soja
♦salt och peppar 
  • Så här gör du....

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Köttbullar: Blanda ströbröd med vatten och soja, låt svälla ca 2 minuter.
    3. Skala och pressa vitlöken, blanda den med färsen och ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med oljan. Forma färsen till bollar och lägg dem i formen. Stek köttbullarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Ärt- och sesamsallad: Blanda ärtskotten med limesaft, sesamfrö och olja.
    6. Kålfräs: Skala lök och ingefära. Skiva löken och riv ingefäran.
    7. Fräs lök och kål i oljan i en stor kastrull och tillsätt röd curry. Blanda ner vatten, buljongtärning, kokosmjölk, soja och ingefära i kålfräset och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll kålfräset över köttbullarna och låt allt bli varmt.
    8. Servera köttbullarna med kålfräset, ärt- och sesamsalladen och riset.

    För alla

    Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
    Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti