Ingredienser:
100gram smör(eller margarin) 400gram choklad
3dl socker 5st äggula(or)
1st ägg 4dl grädde
1,5dl mjöl
3msk kakao
Tillagning:
6-8 bitar
1.Sätt ugnen
2.Smält smöret och låt det svalna.
3. Rör ihop socker och ägg, vänd i smör, mjöl och kakao.
4. Bröa en springform och grädda i 20 minuter.
5. Medan botten gräddas, gör moussen till tårtan.
Chokladmousse
1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa under tiden upp äggulorna.
2. När chokladen är smält och har svalnat något, rör i lite i taget i ägg-
gulorna.
3. Rör tills du fått en glansig och fin smet.
4. Vispa grädden och vänd i chokladsmeten. Låt detta stå kallt i minst
1 timme.
5. Låt chokladbotten ligga kvar i springformen, tag fram den kalla
moussen och fördela jämt över kakan. Ställ kallt tills den skall serveras.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti