tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tigerkaka recept

                                   Tigerkaka


 (12 portioner)
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
1 1/2 dl mjölk
Ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
4. Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
5. Blanda mjölk och bakpulver och tillsätt smörblandnigen tillsammans med mjölken.
6. Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
7. Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
8. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörkä smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
9. Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti